Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 november 2018

Kyra Selles uit Kampen serieuze Staten-kandidaat D66 Overijssel

Kyra Selles - D66 Kampen

Van de drie Kampenaren op de kandidatenlijst van D66 Overijssel maakt Kyra Selles de grootste kans om daadwerkelijk een zetel in Provinciale Staten te veroveren: met haar vierde plaats is ze de hoogst geplaatste vrouwelijke kandidaat.


De volgorde van de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten-verkiezingen op 20 maart volgend jaar is, na een digitale stemming onder de leden van D66, op 28 november vastgesteld. Het bestuur van D66 Kampen is in zijn nopjes met de uitslag: behalve de vierde plek voor Kyra Selles is er plaats 11 voor Pascal Jacobs, die acht jaar lang raadslid was voor D66 Kampen, en plaats 23 voor nieuwkomer Niels Dokter.

Voorkeursstemmen

“Met drie Kamper kandidaten zijn we heel goed vertegenwoordigd op de lijst.” stelt Stephan van der Kamp, secretaris van D66 Kampen. De kans dat Kyra daadwerkelijk een zetel bemachtig, schat hij hoog in. “Veel kiezers, zeker ook D66’ers, stemmen op de hoogst geplaatste vrouw op een lijst. Dat Kyra met voorkeursstemmen gekozen wordt, lijkt me heel goed mogelijk.” D66 Kampen zal in elk geval Kyra van harte steunen bij haar campagne.

Jongeren aanspreken

Ook Kyra zelf is optimistisch. In Kampen kreeg zij bijna 40% van de stemmen die D66 wist binnen te halen. “Het deed me goed om te merken dat er zoveel Kampenaren vertrouwen in mij hebben. Het is mijn bedoeling om een makkelijk aanspreekpunt te zijn, en politiek dichter bij de mensen te brengen.” De vele stemmen waren niet genoeg om in de raad te komen, wel is Kyra actief als raadscommissielid en jongerenambassadeur. “Veel jongeren komen bij me met goede ideeën voor de stad, ik word soms zelfs aangesproken tijdens het stappen.” Erg vindt ze dat niet: ze wil juist laten zien dat ‘politiek’ voor iedereen is. Ook de provinciale politiek: “De provincie heeft invloed op heel belangrijke thema’s als duurzaamheid en de energietransitie. Dat zijn zaken die ons allemaal aangaan, en waar ik me dus ook volop mee bezig wil houden.”
Een zetel in de Staten betekent voor Kyra niet dat ze ‘verloren’ is voor Kampen. “Ik wil juist die verbinding leggen, dus ik blijf betrokken.”