Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 2 februari 2018

Kandidatenlijst D66 mix van talent en ervaring

Kyra en Gerben

D66 gaat de verkiezingen in Kampen in met tien kandidaten. Opvallende nieuwkomer is de 22-jarige Kyra Selles, die op de tweede plaats staat. Het huidige commissielid Eliza Nauta staat derde en plek vier is toegewezen aan de 49-jarige docent en kok Edward Booij. Lijsttrekker Gerben Wijnja voert daarmee een veelbelovend team aan met een mix van talent en ervaring.

Kyra Selles is opgegroeid in Kampen. Ze studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Enschede. Nu is ze weer terug in Kampen en pendelt ze op en neer naar Nijmegen voor haar studie Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. “Mijn band met de stad blijkt een stuk sterker dan ik had gedacht”, lacht ze.

“Ik wil me in de gemeenteraad sterk maken voor een veilig Kampen, de armoede tegengaan en natuurlijk zorgen voor het beste onderwijs”, vertelt Selles. “En de stad mag nog wel wat levendiger worden. Niet alleen voor jongeren, maar voor iedereen. Hoe? Nou, het wordt bijvoorbeeld hoog tijd dat er een leuk stadstrand komt. Dat we niet tussen de koeien zitten op een plek waar het eigenlijk te gevaarlijk is (voor de kinderen) om te zwemmen. Verder moeten er meer evenementen komen. En festivals met een line up die ook voor jongeren is: zet naast Mooi Wark en Stef Ekkel ook eens een goede DJ neer. Of Kraantje Pappie en Chef’Special.”

Ook Edward Booij is nieuw en verkiesbaar. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen. Booij is van origine medisch biotechnoloog maar heeft vooral in de keuken zijn strepen verdiend. “Na eigenaar te zijn geweest van kookscholen en restaurants ben ik les gaan geven”, vertelt Booij. “Momenteel ben ik leraar ‘multimediaal’ op een middelbare school in Almere. Daarnaast doceer ik Food & Beverage en ondernemen aan de Hogere Hotelschool te Utrecht.”

Politieke gedrevenheid kenmerkt Booij. “De manier waarop de gemeente Kampen omgaat met haar burgers ergert mij. Er wordt niet goed geluisterd naar de burger, burgerparticipatie wordt aan de kant geschoven en te vaak worden onze belastingcenten verkeerd ingezet. Daar wil ik wat aan doen. Door te luisteren wat er leeft in Kampen…., bruggen slaan!”

De complete lijst van D66 Kampen:

  1. Gerben Wijnja
  2. Kyra Selles
  3. Eliza Nauta
  4. Edward Booij
  5. Niels Dokter
  6. Tim Drenthe
  7. Frans van Dijk
  8. Edward Boon
  9. Marion Wichard
  10. Pascal Jacobs