Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 12 november 2018

Drie Kampenaren op kandidatenlijst D66 Overijssel

Kyra Selles - D66 Kampen

Maar liefst drie Kampenaren staan er op de concept-kandidatenlijst van D66 voor de komende provinciale verkiezingen: Kyra Selles, Pascal Jacobs en Niels Dokter. De drie kandidaten spelen een thuiswedstrijd als ze zich op 17 november aan de leden presenteren: het regiocongres van D66 Overijssel wordt dan voor het eerst gehouden in Kampen. Bijzondere gast is Rob Jetten, de nieuwe fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer.


De kandidatenlijst voor de Provinciale Staten-verkiezingen op 20 maart volgend jaar is nog een concept: via een digitale stemming bepalen de leden eind november de volgorde op de definitieve lijst. Het bestuur van D66 Kampen wil de drie kandidaten nu alvast een steuntje in de rug geven: “Als bestuur van D66 Kampen zijn wij trots dat drie van de kandidaten uit Kampen komen. We steunen hun kandidatuur dan ook van harte.”

Directe invloed

Het bestuur benadrukt hiermee dat het voor Kampen belangrijk is vertegenwoordigd te zijn in het Provinciehuis in Zwolle: “Met directe invloed op provinciaal bestuur, is het nét wat makkelijker om dingen gedaan te krijgen. Denk aan het stadsstrand: we hebben ook de provincie nodig om dat eindelijk te realiseren”, stelt Marion Wichard, voorzitter van D66 Kampen.

Rob Jetten bij congres in Kampen

Dat het regiocongres van 17 november juist in Kampen wordt gehouden, vindt ze geweldig. “Een mooie kans om D66’ers uit heel Overijssel kennis te laten maken met onze mooie stad.” Die kennismaking geldt ook voor Rob Jetten: op zijn tournee langs de afdelingen, komt hij naar dit regiocongres. “Direct contact met de Tweede-Kamerfractie is natuurlijk altijd nuttig, en we zijn ook benieuwd naar de koers die Rob Jetten als ons landelijke boegbeeld voor ogen heeft.” Als afdelingsvoorzitter zal Marion Wichard in elk geval heel graag het gastheerschap vervullen.