Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 3 juni 2020

D66 talent Edward Boon nieuw burgerraadslid in Kampen

Edward Boon

Afgelopen week maakte Edward Boon zijn debuut in de commissie Inwoners van de Kamper gemeenteraad. Hij neemt daarmee het stokje over van Kyra Selles. Zij gaat zich volledig richten op haar werk in de Overijsselse Statenfractie van D66.

Bij zijn eerste optreden vroeg Boon opnieuw aandacht voor de fietsveiligheid rondom basisscholen. Hij juichte toe dat de gemeente plannen heeft om in de toekomst de verkeersveiligheid op fietsroutes naar basisscholen te verbeteren. Maar nu alle scholen weer gaan beginnen is het volgens hem zaak dat de gemeente ook op korte termijn maatregelen neemt. Boon wees erop dat zelfs de minister-president kinderen en hun ouders heeft opgeroepen om per fiets of lopend naar school te komen. “Nu is de gemeente aan zet”, zegt Boon.

Wethouder van der Sluis zei daarop toe dit samen met zijn collega wethouders en de basisscholen op te pakken. Het nieuwste burgerraadslid was blij met de toezegging: ”Er zijn eenvoudige maatregelen te nemen zoals het langer en vaker op groen zetten van verkeerslichten bijvoorbeeld. We moeten niet hebben dat fietsers hutjemutje op de Stadsbrug staan te wachten voor het rode licht.”

In juli 2019 heeft Edward Boon namens de D66-fractie ook al aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op fietsroutes naar basisscholen. Na eigen onderzoek onder de basisscholen heeft de fractie een rapport aangeboden aan de gemeenteraad en het college.

Boon is in 1984 geboren in Zwolle en opgegroeid op de Veluwe, maar heeft zo’n acht jaar geleden het Gelderse met veel plezier ingeruild voor het Overijsselse Kampen. “Ik ben nu een trotse Kampenaar en heb heel veel zin om mij in politiek in te zetten om Kampen te verbinden, verbeteren en te vernieuwen” zegt Boon. Al tijdens zijn studie bedrijfskunde in Zwolle was hij geïnteresseerd in politiek. Inmiddels heeft Boon verschillende functies bekleed binnen D66 en is nu naast lid van Kamper fractie ook regiobestuurder voor D66 Overijssel. Als aanstormend politiek talent heeft hij binnen de partij het ontwikkelingsprogramma Route66 doorlopen en was hier jaarvoorzitter van. Hij werkte in de afgelopen jaren in diverse staf- en managementorganisatie bij twee landelijke uitvaartorganisaties.

Bron Brug: 29 mei 2020